luni, 3 august 2009

din...amintiri....

“Making a friend takes a moment; being a friend takes a lifetime...”

ma uitam azi pe niste poze mai vechi si.....vedeam zburand o idee, o...idee a mea, o idee despre...."cineva". Cum poate o fiinta umana sa placa o...alta fiinta umana atat de mult incat sa renunte la ea doar ca sa o vada.... happy?! in fond, a cui fericire conteaza mai mult? a ta sau a...ei? ca niste fiinte egocentrice, spunem ca noi contam, adik "eul/ego-ul "nostru conteaza, dar cum poti fi tu happy, daca persoana de langa tine nu e? cum poti privi in ochii persoanei de langa tine, CE POTI SA-I SPUI, sa-i dai incredere si sa vada, atunci cand sufera, ca.....intr-adevar nu e singura pe lumea asta atat de rece? poti face asta, printr-o pura sinceritate, printr-o eterna dorinta de a iubi, printr-o ratiune rebela de a imbratisa necunoscutul? poti sa-i zambesti, incercand sa uiti de tine? poti sa-i ridici moralul daruindu-i un strop de speranta?

da, putem face toate astea, chiar si mai mult de atat, dar....intr-adevar vrem? de putut, putem, dar de vrut...park nu-i atat de simplu. Dam dar vrem si ceva in schimb! normal....

oare de ce, cateodata, e atat de greu sa spui cateva simple cuvinte?nu poti spune: "Imi pare rau"..., "am gresit, facand aia....", "esti lumea toata pentru mine", nici macar "te iubesc!!!" nu poti spune! e drept, spunem toate astea, chiar des..., dar nu din suflet! nu o spunem din suflet!!! o spunem doar ca sa "trecem" mai usor peste unele momente, iar la prima ocazie, faza se repeta... Iar ne cerem scuze, iar vrajeli si tot asa... Si totusi, el/ea ne iarta! de ce? poate pentru ca....ne iubeste mai mult decat o facem noi, poate pentru ca...."cineva" inseamna "ceva" sau poate pentru ca si el ne minte si se minte facand sau spunand unele lucruri lipsite de sinceritate, poate pentru ca....ii este frica de sinceritate, de sentimente, de...... singuratate!

revenind la prima fraza, cum ca....tii atat de mult la cineva, incat esti dispus sa faaci orice, oriceee doar ca sa o vezi fericita! esti dispus, chiar sa...renunti la ea! sa fie o dovada de lasitate sau de bun simt? prin asta arati ca esti nehotarat sau...stii bine ce vrei? esti un invins sau...un....invingator??? In mod normal se zice k e bine sa lupti pentru persoana iubita pana-n panzele albe! dar daca acea persoana nu te vrea? sau poate e nesigura in privinta a ceea ce vrea, iar tu, prin a lupta, nu faci decat sa-i dai un imbold?! nu viata e imprevizibila! noi o facem imprevizivbila!!! noi o facem usoara sau grea, noi ii alegem....calitatea prin ceea ce suntem! alergam exact dupa ceea ce nu vrem sa prindem..., dar o facem din lipsa de etica, de bun simt, de siguranta, de....nestiinta prestabilita!

"sunt ceea ce sunt, dar nu-ti arat decat la momentul potrivit cum sunt!"

2 comentarii:

  1. "este o dovada de lasitate sau de bun simt?" Cred ca pana la urma este o combinatie de altruism si de egoism (privit ca acel mecanism care lucreaza pentru binele ego-ului si nu neaparat ca nascator de rautate). Pe de o parte a iubi inseamna intr-adevar a vrea la fel de mult binele unei persoane pe cat l-ai vrea si pe al tau iar a renunta la ea pentru ca nu o poti avea are legatura cu a fi capabil(a) sa-i daruiesti orice, inclusiv libertatea. Concomitent tine de fericirea ta: daca persoana nu te vrea/te respinge (pentru ca asa e mai bine din cine stie ce motiv) ea nu iti va putea oferi caldura, caldura care iti alimenteaza fericirea, nu-ti va da acele puteri pe care ti le da un om care tine la tine - puterea de a fi curajos, increzator in sine, de a te lasa pe tine insuti sa fii tu, puteri de care egoul are nevoie. Candva am gasit argumente care ma faceau sa cred ca altruismul e doar un egoism mascat, ca ce facem pentru ceilalti facem pentru noi de fapt(pentru cum ne vom vedea pe noi insine in ochii acelei persoane, pentru stima noastra de sine, pentru o constiinta curata) si pana la urma mi-am dat seama ca lucrurile nu se separa, doar se amesteca, ca exista dorinta pura de a darui, fericire pura de a darui, fericire data doar de bunastarea celuilalt si nu si de a noastra. Concluzionand: este partial lasitate=autoconservare si este partial bun simt=live and let live. E un amestec aproape omogen. In plus intr-un cuplu autentic fericirea nu mai poate fi separata in a mea si a lui/a ei, e un bun comun.

    RăspundețiȘtergere
  2. :) mda, frumos spus! iubirea nu inseamna decat deruta!!! iubesti dar nu stii exact daca esti iubit...:P

    Irina, zi-mi, te rog, cine esti? :D te ocupi de blogspot sau...? ca nu inteleg.. :-??

    e....frumos si inteligent comentariul tau!

    RăspundețiȘtergere