duminică, 1 august 2010

What is love?





in zilele negre, cu soare,
traiam ca sa-mi revad trecutul;
in zilele de sarbatoare,
voiam sa simt doar inceputul...


What is love?
Ce mai intrebare? E o intrebare la care stim cu totii sa raspundem, dar...nu suntem siguri pe noi, ca acela ar fi raspunsul corect; ...raspunsul e... cat se poate de simplu!

Ma gandeam azi (asa cum o fac mereu, ca doar sunt un mare ganditor al vremii), la ceea ce ar presupune cuvintele "dragoste" si "sex". Fetele spun ca vor sa faca dragoste; baietii, in schimb, vor sa faca sex.... Care este diferenta dintre cele doua? Oare se poate face sex fara dragoste? Dar dragoste fara sex? De ce fetele spun ca vor sa fie iubite, ca simt nevoia de afectiune (acuta sau nu), ca vor o mare atentie din partea bipedului atrofiat de langa ele? Ce inseamna pentru o fata, "parteneriatul" cu un sclav al sexului frumos? Ce inseamna, pentru baiat, o relatie, cu o femela humanoida?




Sa incepem cu inceputul...
Ce reprezinta dragostea? Personal cred ca dragostea este rezultatul tuturor trairilor, emotiilor, sentimentelor, de care are cineva parte, intr-o relatie cu o persoana de sex opus (sau nu), un cumul de "DA-uri" si "NU-uri", rezultate de la inceputurile lui X, in relatia cu Y, asezate intr-o acceptiune optimista si reala!
Ex: Astazi am cunoscut o fata frumoasa foc (care pentru mine este cea mai frumoasa fata pe care am vazut-o vreodata), desteapta mai ceva decat saracutul Einstein, vesela si sprintena ca o veverita, dulce ca mierea pe care Mos Martin tot cauta sa o fure, de la harnicutele zumzaitoare... Pe scurt, o fata care mi-a atras atentia, iar pe moment consider ca ea este "the one", aleasa sufletelului meu! O fi, n-o fi adevarat, vom vedea...
Pornim pe drumul cunoasterii si observam ca...ea este vesela, cum ziceam, dar are si momente in care se comporta ca un babuin in recunoastere, ceea ce ma tumefiaza (ptr scurt timp), este desteapta, dar are momente in care face competitie cu o blonda de mare "valoare" si tot asa. In toata perioada, in care parcurgem acest drum, impreuna, ies la iveala multe si nedorite, dar in masura in care acea persoana chiar reprezinta ceva, ptr mine, acele minusuri nu fac dacat sa imi intareasca convingerea ca ar trebui sa existe mult mai mult (rau), care sa ma faca sa renunt la ea! E guraliva.. Si ce? Poate ca imi place asta la ea! :X E geloasa... Si eu sunt! E...shoppaholica... Nu-i nimic. O voi insoti la cumparaturi (sau in scurtele lungi raiduri printre rafturile tuturor mall-urilor din Romania). Ce mai? O pitziponcareala! :))Si exemple pot fi multe! Nu asta m-ar face sa renunt... Am trait experienta colindatului prin magazine! :)) Nu e chiar asa infricosator.

Si totusi, ce m-ar face sa nu o mai iubesc (daca as simti acest lucru)? Felul ei de a fi! Fiecare persoana este unica, in felul sau si asteapta de la "the one" o unicitate care sa ii apropie. Nu ma simt bine in compania fetelor tacute, timide, de la care scoti, o vorba, cu clestele (unul mare, maaaare); ma indispun fetele de acest gen... Nu imi plac fetele care nu exprima feminitate, fetele care denota o "baietime" sau/si un "non-seven"! si...nu mai spun ce gen de fete nu ma atrag! :P



Revenind la asocierea de termeni care denunta incorectitudinea sentimentala, consider ca ceea ce ii face sau ii tine pe oameni aproape, unul de celalat, este trairea mixta, trairea echilibristica pe cele doua suprafete alunecoase: trairile calde si trairile reci! Trairile calde sunt acele momente vesele din viata de zi cu zi (viata de cuplu): am luat un examen, s-a angajat, am desfacut o cutie de conserva, a devenit fotomodel, peste noapte, etc. Aceste trairi ne fac sa ne apropiem, ne fac sa simtim un punch electrizant acolo, inlauntrul nostru, dandu-ne un sentiment de mandrie, la adresa celui/celei de langa noi. Trairile reci, in schimb, pot deveni o sabie cu doua taisuri, pentru ca unii simt nevoia sa ofere siguranta, altii simt nevoia sa fuga, in momentul in care dau de belea... Sa presupunem ca...azi am fost la facultate si am aflat ca am picat un examen. Persoana de langa noi fie ne poate incuraja, oferindu-ne astfel un suport moral, fie ne poate descuraja, distrugand si acea farama de optimism pe care o mai aveam, ajungandu-se la insulte si poate si la violenta "materiala". Da! Stiu.... Pare a fi greu de crezut ca picarea unui examen poate genera o samanta de scandal, dar ca orice esec, este vazut ca o insuficienta personala si poate duce la o stagnare sau chiar regresie in viata de cuplu, pentru ca il consideram pe cel de langa noi incapabil de a duce la bun sfarsit, un anume lucru.

Relatiile, se spune, sunt cladite pe incredere, respect, darurire reciproca, dar sunt si altele care influenteaza bunul mers al lucrurilor : motivatia profesionala, apetitul pentru viata, sinceritatea si simplitatea exprimarii pozitive, dorintele de cunoastere, explorare si cucerire a teritoriilor necunoscute...



Si totusi, ce este dragostea? Este capacitatea de trecere de la o stare, la alta, fara sa afecteze emotiile celuilalt, in momentele fragile, capacitatea de a mentine vie dorinta de a nu-l pierde pe cel de langa tine, daruindu-te in totalitate (asa ar fi cel mai corect); dorinta de a darui si dorinta de a primi! Vreau sa ma iubesti, ca sa te pot iubi si sa te iubesc, in speranta ca ma vei iubi... Iubirea este simpla; femeia si barbatul nu sunt "fiinte" chiar atat de complexe, dupa cum se aude! Exista un asa-zis razboi intre sexe, doar din dorinta de a complica lucrurile, dar adevarul e ca un barbat nu poate trai fara o femeie, cum nici o o femeie nu poate trai fara barbat. Doamne-Doamne ne-a creat in speranta de a co-exista: Adam si Eva! Oricat de puternici si independenti ne-am crede, tot avem nevoie unii de altii!



De ce iubim? Iubim ptr ca avem nevoie de ceva: siguranta emotionala! In ziua de azi, iubirea se gaseste la nivel inalt, la varste inaintate, de cele mai multe ori si asta ptr ca multi dintre noi avem o conceptie prestabilita: sa traim viata la maxim, cat mai suntem tineri! Cat suntem tineri, rareori acordam acea eticheta, sentimentelor noastre... Incercam sa ne mintim singuri, ca nu am avea nevoie de una si aceeasi persoana, astfel incat, vom fi tot timpul in cautarea a ceva mai bun!
Guess what? Acel "cineva mai bun" nu EXISTA! Astazi te plac pe tine, ptr ca te consider cea mai cea, fiinta din univers; maine voi intalni pe cineva, mai bun decat tine si de aceea trebuie sa te parasesc si asa mai departe! Pe zi ce trece intalnim oameni si oameni...unii mai buni decat ceilalti, dar nimeni nu va fi suficient de bun, incat sa ramana the one and the only! ...si asta ptr ca ajungem se ne consideram prea buni ptr "cineva anume", astfel incat ajungem sa consideram ca nu merita sa ii acordam atentie. De cele mai multe ori, o vom face cand va fi prea tarziu; mult prea tarziu!

= to be continued =

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu