vineri, 12 aprilie 2013

Bună dimineața, iubito!

Și iată-mă-s...

Iată-mă, privind cu nesaț încă o îmbucătură de imagine de-a ta, reflectată într-un ungher ascuns al imaginației mele. Stau și mă adap, ca un proscris, cu o  imagine care mă face să tresar, ori de câte ori îi permit să traverseze spațiul pe care l-am impus doar realității. Printr-un continuu de idei nesăbuite, privirea-mi se încețoșează, zburdând către zarea cea mare, în căutarea domniei tale, a sentimentului de doi cel mult preaslăvit, a iluziei care m-ar face un pustnic cerebral.

Iată-mă-s, sorbind lacom, dintr-o cană de cafea, o cafea dulce-amăruie, cu aromă de scorțișoară aburindă, cu arome de vise și tresăriri peliculare, unde doiul primează.
Dimineață m-am trezit cu o poftă de tine; o mare poftă de tine! Voiam să strâng perna, în brațe, ca să mai domolesc acel dor, dar strângând-o, turtit-o bine, bine de tot, până am amețit-o și a căzut lată, fără suflu, fără viață, fără sclipire, fără nici un alt fel de scânteiere. Ce naiba! E doar o pernă. E doar o unealtă care se adaugă, precum o piesă de puzzle, pentru  ca eu să am o noapte cât de cât liniștită. E doar o pernă...

Mi-adusei aminte de acel doi răzvrătit, care nu îmi dă pace. De ce ar face-o? Doar știe și el că asta îmi doresc, chiar dacă... Chiar dacă.

Cu o strângere de inimă, îmi cuibăresc amarul într-o dulce îmbrățișare, spre porțile infinitului.
Ea, cu privirea-i angelică, puțin confuză, licărește o speranță purtată într-al ei zâmbet, firav, trecut prin dodiile vremurilor. Ea, își strecură ființa, printr-o învăluire ireală de ștrassuri lăcrimânde, în pași de dans, de un vals ceramic, în gânduri concentrice; ea era a mea, era stăăpâna visurilor mele.
Tot ce voiam, era... să te strâng la piept, să îți simt respirația caldă și bătăile crescânde ale unei inimi care a avut curajul de a cădea pradă liniilor inamice, fără să stea pe gânduri, fără să le judece, fără să pornească o contra-ofensivă acidă, fără să aibe intenții odioase. Acea inimă a ta a luat aroma amorului, pe care a sorbit-o dintr-o ultimă ceașcă, și a păstrat-o pentru mine.
Tot ce voiam era să te iau de mână, acea mână micuță, ca a unui prunc, o mână caldă, catifelată, posesoare a unei atingeri magice, să te strâng la piept, să te cuprind ușor în brațe, să-mi trec mâna prin jurul taliei tale, să te privesc în ochi, zâmbind și să pornim în pași de dans, către meleaguri știtute doar de noi.
Pleacă-ți capul, pe umărul meu și lasă-mă să ador acele momente, lasă-mă să sorb fiecare aromă de tine, fiecare culoare de-a ta: parul tău lung, mătăsos; ochii tăi albaștri, care  au sechestrat o parte de rai, una de cer și una de pământ; privirea ta, care reușește să mă topească, ori de câte ori mă pierd în ea; zâmbetul tău sincer, deschis, iubitor, care mă poartă iar și iar, câtre porțile infinitului, spre un spațiu, un univers creat de noi, pentru noi, pentru eternitatea noastră.

Am ajuns să venerez fiecare sobitură de cafea, fiecare aromă de dimineață, unde care te regăsesc în orice colț al existenței mele. Ești în patul în care îmi curm neputința trupului, noapte de noapte, patul în care adulmec închipuirea nopții, spre o zi ceva mai senină. Ești camera care mă strânge în brațe, cu toți cei patru pereți sufocanți, pereți pe care nu îi mai suport! Ești drumul meu zilnic, către visul de mâine, ești dorința mea, ești planul pe care îl creez, pentru acel viitor la care aspir.

Hai, lasă-mă să te mai strâng la piept, cât de tare pot, încă o dată, să te sărut ușor, ușor, să sărut fiecare centimentru al buzelor tale, să-ți sărut ochii, obrajii, fruntea, părul, gâtul, mâna, palmele... Lasă-mă să mă dezmierd cu trupul tău, să te mângâi, să te ating ușor. Lasă-mă să te privesc în ochi, fără să ne spunem nimic; doar să ne zâmbim, unul, altuia, îmbrățișați de soarele unei noi zile, îmbrățișați de o dimineață cerșindă. Lasă-mă să mă scufund într-un val de sentimente, creat de existența ta cea sfântă!

Bună dimineață, iubito!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu