vineri, 27 ianuarie 2012

Poveste fara sfarsit... (necenzurat)

Nu demult se intampla ca soarele sa coboare pe pamant, testandu-si maretia, cu ajutorul razelor sale interminabile, iar tot ceea ce facea, in acele momente, era sa reaprinda o lumina filantropica, in sufletele oropsitilor neincrezatori. Era o perioada in care clipele, amintirile, dorintele se intalneau intr-o iluzie sacadata a razvratirilor personale, impetuoase, care duceau spre crearea unei eternitati nu prea indelungate, iar singura moda insinuata era sa se urmeze un model idiocratic, demn de aducere la o suprafata indecenta, dar tolerabila.

Cum nici o minune nu tine mai mult de trei zile, aveam sa aflu ca raiul a decazut, contopindu-se in eter, aflandu-se in imposibilitatea de a exista alaturi de legile dumnezeirii, legi care aveau sa invrajbeasca Cerul si Pamantul. Defapt, povestea acestea este o simpla constatare ale regulilor, care se suprapun, zi de zi, de la nimicul indispensabil pe care il traim, pana la infinitul dorit si mult visat. Raiul exista pe pamant? Sau pamantul este raiul de care tot vorbim cu atat patos? Pamantul este si rai, dar si iad, pentru ca pamantul este locul de nastere, locul de joaca, locul de invatare, locul de munca si locul de moarte al pamanteanului de rand.
Urmand un fir al vitei nobile, care misuna prin fata mea, observ ca pamanteanul de rand transforma jucariile timpului, adaptandu-le inteligentei sale. Lumea este in crestere, ideile sunt din ce in ce mai ...dezvoltate?! (poate sunt doar puse cap-coada, din infinitele idei anterioare)

Cica omul de Neaderthal avea creierul cu 27% mai mare decat il avem noi, in ziua de azi, dar cu toate acestea, striatiile de pe creier erau cam rare. Dupa numai bine de peste 250,000 de ani, de la "datarea" neadertalienilor, am ajuns la homo sapiens sapiens, adica "fiintele vii, inteligente" (asa este denumit omul zilelor noastre). Nu stiu cat de inteligenti suntem, pentru ca unii dintre noi cu siguranta nu arata acest lucru. E drept, acesti ultimi 2000 de ani, s-au descoperit nenumarate lucruri, dar se pare ca unele lipsesc cu desavarsire (iar aici nu ma refer la lucruri materiale, la obiecte care sa ne sustina sau intretina evolutia, ci ma refer la acele compartimente psihice care salasluiesc in necunoastere, intr-o nebuloasa orbitala).

Raiul decazut este tot ceea ce vrem noi sa fim. Sa dam frau liber imaginatiei! As putea sa ma gandesc la motivele pentru care oamenii ies in strada, ca sa dea jos guvernarea, sau as putea sa ii enumar pe cei care tinuiesc locuri sus-puse, locuri pe care sa si le insuseasca, depunand cat mai putin efort (sau deloc), as mai putea adauga fiintele care au porniri sexuale nemarginite, lucru pentru care ajung sa ii vand trupul pentru bani (Iar in ziua de azi, banul inseamna mai mult decat orice, chiar si decat sanatate). As putea sa ii amintesc pe toti delicventii (prinsi sau neprinsi), care savarsesc unele fapte, cu sau fara stiinta, iar lista ar putea continua, dar nu am eu chef sa o lungesc!


Omul zilelor noastre. Cine este acesta? Ce este acesta?
Omul zilelor noastre, este umbra omului zilei de ieri si cenusa omului de maine.

1. Politicul
...nu ma intereseaza, asa ca nu voi vorbi despre asta. Stiu doar ca fiecare cetatean trebuie sa fie constient de puterea si responsabilitatea pe care o are, astfel incat sa fie indeajuns de inteligent ca sa isi aleaga conducatorii, mai marii nostri diriguitori, care sunt toti o apa si un pamant!!! Asta este datoria noastra: sa ne exprimam dorinta, sa ne exercitam dreptul si...sa fim constienti de alegerile facute.

2. Religia, religiozitatea....
De mic copil am fost invatat sa merg la biserica, sa "cred in Dumnezeu, sa ma rog, sa fac fapte bune, etc", doar ca regulile pe care le impune biserica nu sunt din cele mai bune si corecte. Nu de putine ori am vazut cum Biserica s-a comportat (si continua sa se comporte) asemenea fariseilor (exemple data tot de Biserica). Religia este doar un simplu indrumar, dupa care ne ghidam existenta (de cele mai multe ori penbila), dar credinta este un fapt! Crezi in Dumnezeu, crezi in bine, crezi in oameni, crezi in istorie, crezi in ziua de maine, crezi in lumina sau intuneric. etc. Religia te obliga la multe, iar majoritatea dintre aceste "multe", ni se par invechite si fara sens. (o fi spunand-o creierul nostru, ceva mai dezvoltat, in curs de dezvoltare). Nu am sa ma leg nici de religie, ptr ca nu am ajuns sa o inteleg pe deplin. Stiu doar ca acea credinta de care vorbeste omul, ei bine...,nu prea exista! Rar intalnesti pe cineva care sa creada, fara sa caute, care sa zambeasca fara sa aibe motive stiintifice, care sa-ti intinda o mana, fara a-ti cere ceva in schimb, care sa te stranga in brate, atat de puternic, incat sa ii simti inima batand si sa te intrebi "de ce oare?". Rar intalnesti pe cineva care sa ridice capul si privirea spre cer si sa vada mai mult decat un albastru imens.

3. Stiinta. (sau arta de a nu fi idiot)
Ii admir pe acei oameni ensteinieni care care isi petrec viata intr-un laborator, studiind...tot ceea ce trebuie studiat. De la comportamentul sobolanului, la comportamentul omului (nu ca ar fi mari diferente intre cele doua specii). Universul, vegetatia si fauna, industria, clima, vremea, societatea, educatia, religia, istoria, medicina, s.a.m.d. Banalitatea in sine este o stiinta. Daca omul de rand rade de ea, omul de stiinta se coboara intr-atat de mult, vrand sa o studieze, la nivel microscopic, incat ajunge sa fie considerat "dus cu pluta". De multe ori nu o inteleg, dar imi place sa o urmaresc, imi place sa urmaresc documentare care sunt capabile sa imi capteze atentia si sa imi trezeasca imaginatia.

4. Educatia.
In zilele noastre, a fi educat este o pierdere de timp. De ce dracu sa mai mergi sa faci o scoala, un liceu, o facultate, cand... Vedem si noi, ajungem sa fim condusi de analfabeti! "Cine fura azi un ou, maine va fura un bou" si "hotul neprins, negustor cinstit se numeste." :)) Cat de mult se leaga intre ele, cele doua proverbe! Invatati, fratilor, invatati si departe veti ajunge (geografic).
La noi, in licee, se invata sexualitatea ascunsa, iesita "intamplator" la iveala, unde un prof de sport se fute cu nu-stiu-ce fufa. Aleia i-o fi placut o perioada, apoi ceva s-a rupt si...voila! Nu comentez cazul (si inca multe ca ele).
Fetele, liceenele noastre cuminti, vin la scoala, de parca ar merge pe centura. In asa fel sunt imbracate, machiate! De comportament nu mai zic; chiar nu mai am cuvinte... Scriind aceste randuri, imi vin in minte niste versuri ale BUG Mafia - Exces pervers. (versuri pe care nu imi permit sa le redau, dar... acela e adevarul!)
Cine vrea sa invete, este liber sa o faca, dar asta nu inseamna ca scoala ii educa. Intr-un fel ma contrazic si spun ca scoala nu educa, dar arata posibilitatile: cine arata bine, se comporta "bine", suge bine, o da peste unul cu bani, care o va urca pe un piedestal (pana la un anumit punct). Cine se comporta bine, moral, invata bine, ajunge sa vada tot ce il inconjoara, ajunge sa vada posibilitatile, iar cel mai important ajunge sa ALEAGA.

5. Sexul/sexualitatea.
Ei bine, fratilor, sexul vinde si se vinde mai bine decat orice, oricat de mult am incerca sa negam acest lucru! Daca intru pe un site, iar de obicei intru zilnic, pe ziare de sport, gasesc numai poze cu fufe dezbracate. Si totusi, unde se vine mai bine sexualitatea, nuditatea "zeitelor", decat intr-un ziar destinat barbatilor?! Hai, te bucuri o data, de doua ori, de zece ori, dar la un moment dat ajunge sa ti se faca sila! Obsedat sexual sa fii si tot cred ca te-ai satura "doar" sa te indeletnicesti privind iar si iar si iar.... Ai nevoie de o femeie, du-te dracului si cauta o fiinta, nu o papusa gonflabila, iubeste-o, oferindu-i sentimente si toate cele trebuincioase inimii, apoi ii poti oferi si scula din dotare! Ziaristii astia de doi lei nu sunt in stare sa scrie niste articole cu bun simt, iar tot ceea ce fac este sa tranteasca o poza cu o "bunaciune" goala si gata. Asta este articolul care va pe spate multimea! De filmele porno nu ma leg, pentru ca ele nu au o publicitate ascunsa. (morala o fi ascunsa, dar publicitatea e...pe fata).

Vrand-nevrand, ma gandesc la cei care fac sex pe bani (prostituatele, gigolosii, etc), apoi cei care mint doar ca sa se aleaga cu ceva. Nu e mai simplu sa va puneti deacord ca vreti sa aveti parte de actiune fara sentimente? Cel putin asa stii una si buna: iti descarci frustrarea, incarcatura, energia sexuala si nici nu suferi, spunand ca ai fost folosit. O fi sau nu ceva moralitate in toata treaba asta, dar macar esti sincer. De ce sa te folosesti de sentimentele cuiva, doar ca sa iti satisfaci egoismul? De ce sa il faci sa sufere pe cel care investeste sentimente? Ia aminte de la americani: "friends with benefits", "No strings attached", sunt doar doua dintre filmele cu morala. Se prea poate sa iti gasesti un asa-zis fuck-buddies, dar...s-ar putea ca din acel fuck-buddies, sa sfarsesti cu "lovers" sau mai rau: "marriage!" Poate asa se ajunge si la gasitul iubirii adevarate (iubire de durata, nu de doar cateva zile,saptamani sau luni).

Ei bine, cam acesta este acel rai decazut. Raiul nostru, creat de noi insine, cu bune, cu rele... Este "raiul" sau "iadul" nostru (depinde cum vrei sa o dai), iar tot ce trebuie sa facem este...sa ne adaptam. Oricat am incerca noi sa schimbam lumea, cu greu vom reusi, daca nu avem vointa, credinta, inteligenta si sustinere. Zicea cineva o vorba, care mi se pare extrem de adevarata: "Viata este ca o curva. Daca nu o futi, te fute ea pe tine!"
Nu trebuie sa ne lasam calcati in picioare de asa-zisi mai mai mari, cu functii, istorie, averi sau ca facand parte din alte idiomuri geografice, pentru ca fiecare dintre noi avem parte de idiomul nostru, motiv pentru care trebuie sa reusim sa invingem. "Cine rade la urma, rade mai bine"

Viata in sine, este un drum, aparent imens, pe care trebuie sa il strabatem cu picioarele goale. Pe drum ne vom taia talpile, le vom intepa, vor aparea bataturi, vor sangera, dar nu ne vom da batuti, pana nu vom ajunge la destinatie: implinirea si multumirea interioara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu