sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Despre iubire...si alte prostii! :)

Zi de zi citesc...in reviste, bloguri, facebook sau alte creaturi, numite pagini personale, despre acel sentiment care te duce cu gandul la...IUBIRE! Zi de zi, chiar si pe mess, cand mai port o discutie cu o fata, ei bine, acea discutie se rezuma la...sentimentele provocate de iubire (fie imliniri sau dezamagiri). A inceput sa imi fie sila de asta! Iar asta pentru ca iubirea mea este neimplinita, neimpartasita si doar asa ajung sa imi dau seama ca tot ceea ce fac, tot ceea ce gandesc, tot ceea ce imi doresc, tot ceea ce imi propun, se rezuma doar la fiinta mea.

Eu, precum multi altii, am fost indragostit, am simtit o nevoie nebuna de a ma desfasura asa cum stiu, de a ma lasa prada magiei, de a parcurge kilometri de viata pe mrejele atat de binecunoscutei si mult doritei iubiri, dar de fiecare data am sfarsit dezamagit! De ce oare? De ce nu? Tuturor ni se intampla sa ne indragostim de o persoana, care la randul este este indragostita de o alta persoana, iar acea persoana sa fie indragostita de o alta persoana si tot asa inainte, pana acest lant al indragostelii ajunge...nicaieri. Toti ne dorim atat de mult o persoana care nu ne doreste!

Chiar azi ma gandeam, dis-de-dimineata, uitandu-ma pe geam la minunatia asternuta peste oras: o zapada mult asteptata, cazuta, intr-un moment neasteptat!
Recent (adica nu prea recent, ci acum...cateva luni sa fie) am intalnit o fata, care mi-a placut, desi initial gandul meu era departe de a o place. Pe zi ce trece, am inceput sa o plac tot mai mult, desi nu ne vedeam sau chiar nu vorbeam deloc, dar atunci cand apucam sa vorbim, simteam ca iau foc, simteam ca vreau sa patrund in lumea ei, fie fereastra mess-ului, fie prin telefon, sa ajung la ea si sa o imbratisez atat de tare, incat sa ii simt bataile inimii pe pielea mea, sa o sarut cu atata patima incat sa...imi insusesc acea traire, ca si cum acel moment sa fie unul unic, care are sa nu mai vina. Eh... Si acum, daca as avea ocazia, as profita de fiecare secunda.
Scriind aceste randuri, ma gandesc la ce ar putea spune criticii mei (fir-ati voi sa fiti! :))) ) si anume: "daca vrei ceva, nu mai medita atat si pune dracului mana si fa ceva!" Da. Gandeste mai putin, vorbeste mai putin si fa mai mult! Intra in actiune!!! :) Am incercat sa intru in actiune, am incercat sa ma intalnesc cu ea, am incercat si am tot incercat, dar nu am reusit! Nah, uite ca deja am folosit prea multe negatii si ganduri negre, in afirmatiile mele! :))
Cert este ca nu voi inceta, nu ma voi opri pana cand...fie ma va accepta, fie va lua pietroaie si le va arunca in(spre) mine!

Ceea ce incerc sa spun este ca, chiar si atunci cand ceva nu iasa asa cum ti-ai dori, nu te lasa batut, ptr ca intr-o buna zi vei reusi! Chiar daca vor trece luni sau ani, vei reusi in cele din urma! (aici nu ma refer doar la iubire, ci si la alte actiuni atat de trebuincioase, in viata asta atat....intortocheata!)

In loc sa spui: "nu pot sa...", mai bine ai spune: "nu pot, inca...", apoi o vei da pe: "voi face tot posibilul sa...", pentru ca in final sa ajungi la: "voi reusi, no matter what!"

In momentul de fata, nu pot sa scriu alte prostii, ptr ca incerc sa vad partea pozitiva a tuturor lucrurilor! Toate lucrurile au parti pozitive si e bine sa incepem sa credem in ele, ca sa reusim sa le vedem, pentru ca, intr-un final, sa le si obtinem!

Gandirea pozitiva! Asta ne lipseste de multe ori!!! Uite, daca nu reusesti sa gandesti pozitiv, fa ca mine:
- opreste-te din tot ceea ce faci;
- ridica-te pe cele doua picioruse lasate de le Doamne-Doamne;
- mergi repede in fata unei oglinzi;
...
Ai ajuns????
- Ridica mana dreapta, pana la nivelul fetei;
- da-ti o palma, ca sa te trezesti!!!

Acum ce vezi in oglinda? Un fraier care continua sa isi planga de mila sau un om matur, un om care stie ca alta solutie, decat cea de a reusi, nu are? Daca raspunsul este "prima parte", mai incearca, pentru ca palma nu fuge niciunde! Mai ai o incercare si inca o incercare si inca una... Am incredere ca intr-un final vei reusi! :)

Lasand putin la o parte starile psihice, ne axam putin si pe ceea ce ne conduce spre crearea unor astfel de stari si anume: starea/conditia fizica!
Daca esti obosit, cu siguranta vei avea doar piedici, iar de cele mai multe ori, tendinta este de a evita sa faci ceea ce ti-ai propus. Oboseala poate fi atat dusmanul nostru, dar si amicul nostru. Cum se poate asta? Ei bine, ajungi sa te chestionezi, sa vezi, sa intelegi natura oboselii, iar de multe ori ajungi sa iti dai seama ca lucrurile care iti displac, te si obosesc cel mai tare! Putem evita oboseala, evitand excesul...
Ah, cel mai important lucru, pentru a avea acea conditie fizica, ce te poate ajuta sa ai o sanatate mintala buna (pentru inceput), este....sportul! Ce credeai??? Sportul te ajuta sa te lepezi de satana asta care se tot tine scai de tine si care iti insufla atatea ganduri menite sa iti innoureze viata. Eheee.... sportul, dansul, plimbarea in natura (e si ea un sport), evitarea exceselor (mancarea, bautura, tigarile, zgomotul urban, muzica extra-loud(!), aglomeratia, s.a.m.d.)
Noi, prin firea noastra, suntem niste plangaciosi innascuti, dar nu trebuie sa ne deprimam din cauza asta. E ok sa fim asa! Serios! E bine sa ne descotorosim de gandurile care ne apasa, e bine sa scapam de ideile obsesive, e bine sa ne curatim de pacatele vietii cotidiene, iar aici ma refer la prefacatorie! :) Da. E bine sa ne plangem din cand in cand, dar trebuie sa stim cui sa o facem, ptr ca nu orcine este dispus sa ne asculte, iar cel mai important, e bine sa stim ce cantitate de smiorcaieli este bine sa devarsam! Nu orcine are puterea, capacitatea, rabdarea, inteligenta de a asculta si de a ne ajuta. Cei mai multi o dau pe calea prefacatoriei...

Despre iubire ce sa zic? Imi pare rau, ca ea a ales sa ma ignore, dar ce sa zic? Nu regret nimic, inca, ptr ca nimic nu este terminat! Este alegerea ei si, de ce nu, pierderea ei! :) Stiu ca am potential, stiu ca pot fi un om pe care se poate baza oricine, sunt capabil de multe lucruri bune (dar si reele :)) ), sunt capabil sa arat cat de mare importanta au sentimentele si ca reusesc sa le inteleg, sa arat ca stiu sa respect si sa-l iubesc pe cel de langa mine. Strategia mea de viata este sa fiu ...OM!
Oare de ce, atunci cand intalnim pe cineva, destul de bun, la prima vedere, cautam pe altcineva si mai bun, insa fara a-l cunoaste in profunzime pe acel cineva recent? Oare de ce nu acordam sanse? Si eu, la randul meu, asta am facut si inca fac: nu acord sanse, dar fac asta ptr ca, intr-un fel, sper sa reusesc sa arat ceea ce vreau sa arat.
Cica e bine sa perseverezi, sa arati cat de mult iti doresti un lucru, sa lupti pentru acel lucru, dar..., intr-un final, trebuie sa stii sa renunti. "A renunta" nu este echivalentul cu "a pierde", ci este calea spre o noua viziune, un nou inceput!

Iar intrebarea de final este: oare se merita sa suferim pentru cineva care nu ne merita? Eu zic un "NU!!!" raspicat! Cine ne face sa suferim, cu siguranta nu este persoana care sa merite sa ne revarsam toate sentimentele, trairile, emotiile!
Hai sa nu mai pierdem timpul, iubind o himera! Hai sa ne indreptam gandul si fiinta noastra spre ceva palpabil, sa ne indreptam spre cineva care are un strop de fiinta in el! :)

17 comentarii:

  1. Și eu mi-am propus pentru noul an, câteva schimbări.. Nu sunt radicale, dar pas cu pas, sper să ajung și eu în punctul în care pot spune că sunt o persoană matură, independentă, sunt propriul meu stăpân, bineînțeles, cu supervizare de Sus :D. Dacă o apărea și îndrăgosteală...fie, accept :)), dacă nu...nu! O să mai ascult câteva melodii de inimă albastră, o să mai citesc câteva articole scrise de tine despre IUBIRE și alte prostii și o să-mi treacă :)). Aș vrea totuși, să citesc într-o zi pe blog-ul astă că ai găsit-O, pe EA, cea care te întregește, te completează, te face cel mai fericit om din Univers! Eu asta îți doresc! Până una-alta, aștept vești: ori a reușit fata de care spuneai să te VADĂ, ori ai ajuns la spital cu capul spart :))
    PS: Perfect de acord cu tine. Natura, mișcarea în aer liber face bine, dar dacă e contaminată de fluierături și comentarii (știm noi de care), prefer doar să scot capul geam și am terminat. Gata, am terminat! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) cat spirit, cata veselie, cata traire! :)) Imi place ca esti pozitiva, optimista! :P

    Si eu unul as vrea sa scriu despre "Ea", ca a aparut in viata mea, ca sunt cel mai fericit, dar...uite ca nu a aparut si in nici un caz nu sunt cel mai fericit! Totusi, am alta motive de optimism: sunt tanar (inca), am resurse nelimitate si am incredere in mine, ca voi reusi (cel putin inca o mai am)! O "ea", care as fi vrut sa ma vada, ei bine, uite ca nu vrea sa ma vada, dar nu mai insist asupra subiectului. Mi-am propus sa fiu sus, sa tin capul sus si pieptul inainte! :)

    P.S. Ce e asa rau in "fluieraturi" si comentarii? Oamenii te admira, tu accepta faptul ca esti vazuta (e doar vina ta) si....mergem inainte! Mie nu mi-ar displace sa aud comentarii sau fluieraturi, din partea fetelor, evident! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. The power of positive thinking... Good for you!:) Lasă...nu știe ea ce-a pierdut:P
    PS: Dă-mi voie să te contrazic... Oamenii care admiră, fie persoană, fie obiect, fie orice altceva, nu-și manifestă admirația astfel. Aceștia ori afirmă că le place un lucru sau altul, ori le apare, cel puțin, un zâmbet în colțul gurii, ca apreciere pt ceea ce văd.

    Că aș fi eu admirată??!.. Nu!! Că sunt văzută, da (încă nu am găsit poțiunea magică pt a fi invizibilă, din păcate). Și vina mea unde e? că nu am înțeles... Luminează-mă! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare se exprima asa cum il duce capul, dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa le punem o anumita eticheta. Daca facem asta, riscam sa gresim! Defapt, gresim din start, ptr ca nu cunoastem adevaratul motivul care face o anumita persoana sa se comporte asa cum se comporta (sau sa vorbeasca intr-un anumit fel). O fluieratura nu este neaparat un lucru rau! Este o modalitate de exprimare (cam primitiva, ce-i drept), dar nu da nastere unor conflicte sau a unei violente. Corect?

    De ce sa fii invizibila? Incearca sa fii cat mai vizibila si totul va fi bine! Accepta ceea esti, atat in viziunea ta, cat si in a celorlalti. Noi, ca oameni, stim sa apreciem, sa ignoram sau sa depreciem, dar asta ne face sa fim atat de diferiti!
    Intotdeauna vor exista si lucruri bune, dar si mai putin bune. Asta este viata! Este magia ei. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Manifestarea aceasta primitivă are legătură cu educația?! Eu aș zice că da, are. Lipsa educației conduce spre astfel de „manifestări”. Acum o să spui că judec, etichetez etc.etc., dar trebuie să facem o distincție clară între diferitele tipuri de persoane. Așadar, există persoane needucate, care se manifestă (și)în acest fel , și pe care, eu personal, nu le agreez. :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu spun ca are si nu prea, pentru ca nu de putine ori ne lasam prada unoar anumite traieri, emotii si ne comportam destul de primitiv, oricat de educati ne-am crede! :) De ce sa negi animalul din tine, cand acesta te poate izbavi? Crezandu-te mai bun decat altii, automat te duce sub linie, asa ca accepta-i pe ceilalti asa cum sunt, pentru ca asa cum incercat sa spun mai sus, ei nu fac ceea ce fac, din rautate, ci pur si simplu simt nevoia sa trezeasca "animalul" din ei. :)

    Cui ii place o viata plina de monotonie si de exactitati inexacte? Cui ii place sa traieasca doar in puf, cand defapt nici nu stie cum e sa fii in clasa de jos?

    A agreea sau nu manifestarile celorlalti, oarecum te face sa te "Certi" cu tine, sa te displaci, pentru ca traiesti intr-o lume care (spui tu) nu ti se potriveste! Acceptandu-i pe ceilalti, te vei accepta pe tine insuti! :) Accepta lucrul asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ufff...Se cunoaște că faci psihologie...:D Mă dau bătută :P
    PS: N-ai răsp la celălat com... Nu ești de acord cu ce-am scris?
    PS la PS :))) Dacă tu n-ai chef de învățat, lasă-i măcar pe cei care au, nu-i corupe :P
    http://www.youtube.com/watch?v=g4Rs8NcgAVA&feature=related, 3.16

    RăspundețiȘtergere
  8. La care nu am raspuns? La fiecare comentariu aparut, am dat un raspuns! :)
    Merci pentru melodie, dar e mult prea lenta ptr mine! :D (exista un anumit tip de lentoare pe care o accept: Celine Dion -o voce superba; Toni Braxton; Sarah Brighton; Eros Ramazzotti; Richard Marx; Shayne Ward, Ne-Yo. Ma opresc aici cu pomelnicul!:)) )

    Pe cine nu am lasat sa invete? Fiecare este liber sa faca ce vrea si este raspunzator de actiunile sale!
    Spor la invatat! ...si daca nu esti deacord cu mine, prin ceea ce am spus mai sus, respect asta! E dreptul tau! :) De ce te-ai suparat? Sau...ce te-a deranjat?

    RăspundețiȘtergere
  9. era un comentariu la postarea precedentă, dar poate că nici nu l-am mai trimis...sau le-am incurcat...nu stiu. era din suflet, oricum! nu m-am supărat...doar că mi-ai amintit de anumite lucruri pe care ar trebui să le fac și care m-ar face să mă simt altfel (mai bine). căzusem ușor, fără să-mi dau seama în capcana egoismului, a indiferenței, a nepăsării și începusem să simt cum sufletul meu se atrofiază, secundă după secundă... asta era ținta pentru noul an (și pentru cei care, sper că vor urma), să încetez să mai fiu „a bitch” cu mine însămi, cu cei din jurul meu (fie că-i cunosc sau nu), cu natura...cu viața!
    PS: mai am câteva luni „de citit”, dar fac pauză... noaptea asta o dedic în întregime...sesiunii :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu! Nu te cunosc (sau poate ca te cunosc), asa ca nu comentez cum esti. :) a da, te elibereaza foarte mult, chiar daca nu este la fel de satisfacator ca si "a primi", deocamdata! :)

    Spor la invatat si multa bafta in sesiune! :P

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmmm.... mă știi dar nu mă cunoști! (o replică celebră :D)Și totuși, cum crezi că sunt? m-ai făcut curioasă..:P Mulțumesc de încurajare! sper să ies și de data asta fără prea multe vânătăi :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Te stiu, dar nu te cunosc?! :)) Oooff, secretele astea! :) Nu as putea sa spun cum esti, nu as putea nici macar sa spun cum cred ca esti, pentru ca nu vreau sa ma hazardez, dandu-mi cu parerea. :) (virtualul e atat de diferit de real! E foarte diferit!!!)
    Esti si tu studenta la psihologie? (nu pari a fi :D) Astept ceva indicii! :P

    Mi-a placut partea asta, (din comentariul anterior): "...să încetez să mai fiu „a bitch” cu mine însămi, cu cei din jurul meu (fie că-i cunosc sau nu), cu natura...cu viața!" In viata poti fi cine vrei, daca reusesti sa capeti cu adevarat acea incredere in tine, in mod deosebit, apoi increderea in ceilalti! "De ce ceilalti pot reusi, iar eu nu? Eh... da-o naibii de treaba!" Asta imi spun mereu...

    Hmmm... Noapte alba! 8-> E aproape ora 2.. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. nu par a fi studenta la psihologie?! multumesc! :D asta pentru ca nu sunt! am avut doar câteva tangențe cu ea, atata tot. Hai, încearcă totuși! Fă o scurtă caracterizare a unei persoane ce își dă cu părerea pe ici și colo, în spațiul tău personal, ai tot dreptul! Poți să spui orice, poți să spui chiar că sunt „a bitch”, dacă așa mă vezi, spune doar ceea ce vezi. Cei care mă știu (dar poate că nu mă cunosc), în spațiul real, îmi pot spune că sunt într-un fel sau altul, influențați fiind de diferite situații, conjuncturi. În spațiul virtual, tu poți fi obiectiv și te rog să fii obiectiv... Ce vezi?
    Life sucks sometimes...
    Uite, îți mai las un link (the last one, nu vreau să plictisesc mai mult decât deja am făcut), poate fi și ăsta too slow for you, dar nah...fiecare cu plăcerile sale.. pt mine e grozavă melodia asta, mă face să tremur și inima pare că s-o ia la „sănătoasa”. Nu încerc să fac nimic, să demonstrez nimic, doar să spun și eu cam ce-mi trece prin mintea asta a mea...sub protecția anonimatului (it feels good like this)
    Mmda... noapte albă! Noapte albă și-atât, fără nici un rezultat...nu știu unde mă-ndrept..iar m-am împotmolit.. și eram așa optimistă la începutul anului... Aș vrea să plâng, dar nu am lacrimi... Fuck with everything and everyone!!!!
    God, come back to me, I need You

    RăspundețiȘtergere
  14. link-ul e ăsta: http://www.youtube.com/watch?v=CP6LQjJo7eY&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu pot sa intru in jocul tau, ptr ca nu te cunosc, ca sa spun "cine" esti! Chiar nu pot! Cand fac o caracterizre cuiva, imi place sa privesc in ochi acea persoana, ptr ca, pe buna dreptate, ochii sunt oglinda sufletului. Simt asta si cred cu tarie in ea! :)

    Asa, in mare, as putea spune ca esti o mica persoana, in suferinta, care nu este multumita cu starea de sine, cu conditia in care se afla, dar care..., desi ii este frica de multe (in special sa viseze), totusi se hazardeaza in this bitcy world. Anonimatul este cea mai simpla cale de a fugi de lume, dar mai ales, de tine insuti! So...?!

    1. nu ma plictisesti. Ma bucur sa stiu ca sunt "citit" desi nu prea e nimic de citit prin zona! :)) (prin urmare, nu deranjezi)
    2. Iti dau si eu un link, asa ca ...asculta cu atentie!!! :P

    http://www.youtube.com/watch?v=EGLSk3AVcUU&ob=av2n

    In ultima vreme cred ca m-am reindragostit de indragosteala mea! :)) Acult intr-un melodii slow si nu pot sa inteleg cum de...inca mai pot! Ma simt ca si cum un nou vechi eu a navalit peste mine, un eu pe care nu pot si nici nu vreau sa il alung! This is me... Un vesnic indragostit!!! :))

    Ia si plangi, ca e bine! Ajuta! Lacrimile nu e musai sa aibe un format fizic... :P
    Si... Don't fuck 'em yet!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bine, atunci fără „caracterizări”... Mulțumesc de „recomadare”, dar chiar crezi că I'm loved? Could I be? Aș vrea să fiu, și, în același timp, fug de ea, fug de lume, fug de mine... Frica! oare o voi putea-o învinge vreodată?? :((
    It hurts in a way or other..

    RăspundețiȘtergere
  17. Fiecare dintre noi iubim si suntem iubiti, intr-un fel sau altul! Cat despre frica, ea exista cat o lasi tu sa existe!
    Frica nu inseamna absenta curajului, ci este doar o stare pe care ne-o impunem, din lipsa de alternative (o stare fortata, dar negandita). Frica va dainui pentru totdeauna, dar cel mai mult conteaz procentajul, doza de nebunie pentru a putea invinge aceasta frica: vointa!!! :)

    Totul doare, iar fara durere, nu am sti ce inseamna bucuria adevarata! Multumirea de sine, intelegerea lucrurilor, asa cum sunt ele...

    RăspundețiȘtergere