sâmbătă, 25 februarie 2012

Placerea si neplacerea fizicului.

7 lucruri de nesuportat la femei

Autor: sana

Desi imi plac cu insistenta barbatii, eu sunt atenta si la femei si la modul in care se prezinta ele lumii.


Ma uit la femei cu trei perechi de ochi, la toate femeile interesante. Le studiez din cap pana in picioare, trag concluzii, pun la dosar. Nu-mi dau seama daca fac asta din spirit de competitie sau pentru ca pur si simplu ma intereseaza femeile, ca fapturi.


Acesta fiind zise si preludiul oarecum gata, trebuie sa recunosc ca sunt cateva chestii de natura fizica care ma pun in incurcatura si trezesc in mine dorinta de a trage femeia cu pricina de maneca, spre a o ruga sa schimbe pe data aspectul cu pricina. Sa incepem.


Diversi peri


Desi cam toate femeile stiu ca mustata e ceva rezervat barbatilor si nu ceva cool atunci cand este vorba despre femei, totusi nu toate se lupta cu ea cum ar trebui. In plus, am vazut si nu mi-a venit sa cred si par pe sani care statea linistit acolo, nedus la frizer de ceva vreme. Bleah. Ma intreb cine sunt acesti barbati curajosi care le saruta pe gura cu foc sau le apuca de sfarcuri cu pofta pe aceste femei.



Unghii ostile


Unele femei au unghii roase din carne, cu pielite suferinde. Altele au unghii „naturale”, adica neingrijite si care urla a jale dupa un lac macar incolor, o forfecuta si o pila. Cele mai infricosatoare, totusi, mi se par femeile care au unghiile de la picioare lungi, ca niste sulite. Si in cazul asta nu pot sa nu ma intreb care este vajnicul barbat care are curaj sa se urce noaptea in pat cu o astfel de femeie, stiind ca s-ar putea sa cada secerat in lupta.


Fond de ten mortuar


Mi se pare ok cand e folosit pentru a ascunde mici imperfectiuni. Mi se pare insa ingrozitor atunci cand e folosit in exces si arata ca o masca de faraon modern. Iar cand este dat doar pana la barbie si gatul se iteste de o cu totul alta culoare, ma sperie.


Par nespalat


Nu-mi dau seama cum ajungi la decizia ca merge sa umbli si cu parul murdar, barbat sau femeie fiind. Felul in care arata, textura cand pui mana si mirosul parului nespalat proaspat sunt probabil printre cele mai gretoase lucruri cu care ai de-a face cand vrei sa te apropii de cineva.


Parfum devastator


E nemaipomenit de placut ca iubitul sa te identifice cu un anumit miros care sa il invaluie senzual. Dar parfumul dat cu nemiluita, mai ales daca e dulce, si combinat si cu alte smacuri pe care ti le-ai uns din belsug pe corp, e letal.


Par alb la femei tinere


Multe femei in jur de 30 de ani incep sa aiba fire albe. Neplacut dar asa se intampla. Si nu pot sa inteleg motivul pentru care li se pare absolut ok sa umble asa, cu ele la vedere. Chiar si prietene de-ale mele obsedate de epilat, machiaj si tinuta in general, cred ca parul alb nu e chiar o problema. Daca le intrebi, au niste explicatii legate de faptul n-au chef sau e prea scump sa se vopseasca. Bleah.


Incaltaminte nepotrivita & neingrijita


Cred ca degeaba ai imbracaminte rapitoare si emani pe vino-ncoa prin toti porii daca cizmele sunt nefacute recent. Si cand o femeie este invitata in parc, eu cred ca e o idee foarte proasta sa isi puna tocuri sau alta dracovenie care este precum nuca in perete. Ca sa nu mai vorbim de flecuri tocite.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Acest articol pe care l-am gasit, se potriveste de minune cu ceea ce voiam sa spun, dar nu am avut curajul, pentru ca...imediat mi se pune eticheta. Nu am vrut sa par...insensibil, ne-rafinat, dizgratios?! Daca se poate spune asa. Cert este ca aceasta "autoare" mi-a usurat munca si m-a ajutat sa ma descarc! :D

Toate aceste componente ale aspectului fizic feminin duc la ceea ce numim noi "atractie" sau "indiferenta", cand vine vorba de o anume persoana. Pilozitatea, respiratia neplacuta, mirosuri mult prea naturale sau tinuta neglijenta... Stiu. Este un subiect sensibil, dar este un subiect care atinge normele bunului simt, cand se vrea inchegarea unei relatii dintre o fata si un baiat.
De multe ori suntem dispusi sa facem anumite compromisuri, ptr ca stim ca aspectul fizic se poate schimba atat de usor; e atat de simplu, astfel incat nu ne mai ramane decat sa ne concentram pe componenta spirituala si/sau comportamentala a partenerului.

Excesul de prostie este de o importanta exagerata pentru omul zilelor noastre. Fiecare dintre noi ne dorim alaturi o fiinta cu care sa avem ce discuta, o fiinta cu care sa ne faca placere si de ce nu, sa fie o onoare sa ne afisam cu ea in public (aici facem referire la un cod caracteristic inteligentei si...bagajului de cultura generala). Oricum, de cele mai multe ori alegem persoanele care credem noi ca ni se potrivesc, din punct de vedere comportamental, social, cognitiv si/sau intelectual.

Revenind la oile noastre -aspectul fizic- ma intreb, raspunzandu-mi, daca omul face haina sau haina face pe om? Ei bine, omul face haina, pentru ca aceasta sa ii intoarca serviciul. In zilele noastre de cele mai multe ori suntem orientati catre frumusete, calitate, linistea vizuala, pentru ca , sa fim sinceri, ne atrage ce este placut. Cum ar putea sa ne atraga fizic, o fiinta extrem de inteligenta, buna la suflet, dar dizgratioasa din punct de vedere fizic? Cum ar putea sa ne atraga o fata care se imbraca, se comporta, gandeste, vorbeste ca un baiat sau invers, un baiat efeminat?! Pur si simplu nu ne atrage, oricat de mult am vrea!
Cert este ca si unii si altii trebuie sa stim sa ne ingrijim, sa stim sa avem grija de fizicul nostru, incepand de la ingrijirea corporala (spalat, epilat/ras, parfumat, dar nu in exces), continuand cu imbracamintea, pentru care trebuie sa stim sa ne alegem stilul care ni se potriveste, stilul care ne face sa ne simtim noi insine si terminand cu...greutatea. Stiu ca de multe ori se spune "cine ma vrea, ma place asa", dar daca nu exista nimeni care sa ne vrea? Atunci ce facem? O lasam dracului asa, ca oricum nu avem nici o sansa, nu? Ce conteaza ca ma ingras sau ca ma imbrac precum ultimul om sau nu ma spal/rad cu lunile, dar imi arunc o doza infinta de deodorant care sa se intersecteze cu parfumul natural?!

Toate acestea pot fi tinute sub control, dar trebuie vointa si dorinta de a tine lucrurile sub control! Trebuie sa capatam controlul asupra noastra!

De multe ori si eu ma imbrac neglijent, din cauza ca ma satur de mine -in acele momente-. Se intampla sa nu am hainele potrivite si sa nu am bani sa imi iau altele sau pur si simplu sunt neinspirat in alegerea hainelor (cred ca sunt un dezastru in ale shopping=ului :))) .Tin minte ca de multe ori mi-am luat haine care nu mi se potriveau ca marime, desi le-am probat sau mi-am cumparat haine care, pe moment mi-au placut, dar cand am ajuns acasa "placerea" a disparut! :)) ).
Sunt suprasaturat de momentele in care simt nevoia de a fi elegant imbracat sau vreau sa experimentez si tinuta de tip urban. Nu cred ca e rau sa ne lasam in voia sortii, din cand in cand, dar sa nu ne facem din asta un obicei, pentru a trai, un stil de viata.

Nu vreau sa gazduiesc prea mult aceasta idee, dar e o idee la care tin (probabil si natura zodiei ma ajuta :D )

Imi vin acum in minte, momente mai putin placute, din epoca trecuta, cand in incercarea mea de a-mi gasi "sufletul pereche", am experimentat sarutul pe fond de respiratie neplacuta sau...pe fond de urgenta, la intalnirea cu perii faciali. :D (nu stiu cum sa ma exprim delicat, pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar este atat de neplacut cand se intampla aceste lucruri!!!) Stiu ca dupa acele momente, dupa acel sarut, dorinta s-a transformat in comanda: sarut in continuare, dar nu ptr ca asta simt, ci ptr ca...nu vreau sa creada fata ca as avea ceva cu ea. Am facut aluzie la aceste aspecte, intinzand fie o guma de mestecat, fie bomboane mentolate, dar unii nu stiu sa se autosesizeze, nu dau de substratul intentiei! :)) Cum s-ar simti o persoana, daca i s-ar spune: "mai spala-te si tu pe dinti sau ia si-ti rade mustacioara sau parul de pe mana sau foloseste si tu deodorantul, ca s-au inventat de cand haul?" :D Destul de prost! Imi dau seama.
Poate ca ar trebui sa acordam o mai mare atentie si nevoilor celorlalti, iar asta doar pentru a ne ajuta pe noi insine. Stim ca plecand urechea la ce spune X-ulescu, ma poate face sa gasesc chichita ce statea in calea fericirii mele.. Si cand vad ca era o nimica toata, sa nu ma iau cu mainile de par si sa ma dau cu capul de pereti?

Apoi, supraponderalitatea sau subponderalitatea. Este atat de simplu sa iesi, sa faci miscare, sa te plimbi prin parc, prin gradina botanica sau chiar prin oras. Nu e musai sa exageram facand sport (alergand sau mergand la sala), ci doar trebuie sa gasim optimul de comfort, pentru noi insine, nu pentru altii. Pe langa faptul ca sportul ajuta la mentinerea sanatatii fizice, acesta ajuta si la adaugarea sanatatii psihice prin exercitii, care stimuleaza sistemul nervos si pastreaza agilitatea creierului (dans, ciclism, inot, alergat sau fitness).
Eu unul nu am nimic cu persoanele supraponderale. Ma inteleg cu ele, le accept asa cum sunt, dar nu simt o atractie fizica fata de ele, ca deh, toata buba e acolo: atractia fizica. Doar despre asta vorbim, nu?
Asa ca, dragilor, apucati-va de sport! Nu pentru ca asa scrie -intr-un cod nescris al bunului simt-, ci pentru ca sportul ajuta la dezvoltarea noastra fizica, dar si psihica! E atat de placut sa facem sport, indiferent cum o arata acesta: alergari usoare, dans, fotbal/basket/tenis, pedalat.
Sportul ii ajuta si pe subponderali (scheletii ambulanti :D ), dandu-le pofta de mancare, marindu-si masa musculara si ducandu-i catre aspectul fizic ideal. :)
Stiu ca efortul fizic este pe planul secund (sau tert), dar tocmai de aceea se numeste "efort fizic", pentru capatarea unui aspect atletic, placut si nu "incercare de efort fizic", abandonat dupa prima intentie. Nimeni nu spune ca este simplu, dar nici moarte de om nu e! :P
MENS SANA, IN CORPORE SANO!!! :)

7 comentarii:

  1. imi place opinia ta, MENS SANA, IN CORPORE SANO, dar unor oameni cum sunt eu, alearga doar vara de placere, iarna stau in "cuibusor" nu pentru ca nu ar dori sa alerge, ci pentru ca nu le place frigul.
    iar referitor la epilat eu nu sunt deaccord cu epilatul pe mana, doar in cazul in care ai "destul pentru toti", eu una urasc fetele care se epileaza pe maini si apoi incep sa creasca precum barba... oricum in mare parte ai dreptate, dar sunt destui barbati care sunt de-a dreptul jalnici si ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Despre alergat...
    Vara, alergatul este cat se poate de simplu, tocmai datorita vremii. Iarna in schimb, e nasol, ptr ca vremea nu tine cu noi, dar...am putea face altceva, in schimb: dans, inot, mers la sala. Eu unul mi-am ales exercitii ptr acasa: flotari, abdomene si stretching. (asta pana o da caldura :D ) Acum, ca nu mai e asa frig, ne-am putea relua miscarea in aer liber, dar trebuie sa fim atenti cum o facem, ptr ca organismul are nevoie de timp pentru a reintra in atmosfera efortului sustinut, asa ca...plimbarile lingi si dese ar putea fi...chei ale unor mici succese. :P

    Despre ingrijire...
    Barbati, femei, nu are importanta! Cu totii trebuie sa avem grija de corpul nostru!!! Asa cum eu am enumerat acele cateva mici "defecte", asa ar putea si o fata sa spuna care sunt "Defectele" care o deranjeaza, a un barbat (de ce nu, chiar la mine). :)(apoi, de ce nu, poate sa aduca vorba si despre comportament, dar...se spune ca putem fi dresati, intr-un fel sau altul, asa ca, acest comportament are spatiul lui aparte, in povestea noastra)

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmm ma provoci cumva? ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. la o pagina despre "defectele" barbatilor. de ce? pentru a cantari defectele oamnilor, daca pot spune asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu vreau ca o fata sa mentioneze defectele barbatului, ptr ca ea stie mai bine ce si cum sa spuna. Eu ce as putea spune? Poate ca ceea ce vad eu pozitiv, ptr o fata ar putea fi ceva negativ (defect) si viceversa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Afirm lucrurile pe care le-ai spus... sunt de acord, dar nu prea as indrazni sa postez defectele barbatilor. Prefer sa ma abtin si nu pentru ca nu as vrea, din simplu motiv nu am curajul.

      Ștergere