miercuri, 5 martie 2014

Atitudinea

Te tot plângi că ești omul nepotrivit, la locul nepotrivit, dar ce-ar fi dacă ai începe să fii omul potrivit?! Sigur ai ajunge și la locul potrivit.
Iar tot ceea ce ți se întâmplă, sigur e din cauza Universului sau a Divinității, care are ceva cu tine.

Nepotrivirea ta este o dovadă a unei atitudini negative, tremurânde, proaste, față de tot ceea ce te înconjoră!
Oare nu ar fi cazul să schimbăm foaia?

Vorbesc despre temeri, vorbesc despre regrete, vorbesc despre încercări, vorbesc despre atitudine; vorbesc despre ceea ce simt, iar ce simt acum, este ceva înălțător.
M-au tot luat la derută, ba unii, ba alții, iar cei mai mulți (nu aș exagera dacă aș spune că 99%) dintre cei cu care am tot vorbit de-a lungul ultimilor 2 ani, mi-au tot spus că, ceea ce vreau, nu se poate, orice aș încerca.
Bun.
Nu se poate, nu se poate, dar Benjamin Mayes spune că: „adevărata tragedie, în viață, nu este să nu-ți atingi scopul, ci faptul că NU AI o un scop.”

Citeam un interviu cu Donald Trump, care spun că, la un moment dat, vine un omuleț la o întâlnire, iar Trump îl întreabă: „ce-ți dorești cel mai mult de la viață?” Ăla îi răspunde că vrea să aibe bani și o afacere prosperă, la care D.T. îl întreabă: „ai încredere în tine că poți reuși ceea ce ți-ai propus?” Iar răspunsul e unul îndoielnic, la care D.T. îi spune: „Atunci când vei avea încredere în tine, abia atunci vei reuși, pentru că atitudinea e cea care contează.”

Normal! Suntem ceea ce credem că suntem. Ne vedem, pe noi înșine, lași, temători, indeciși: Atunci chiar suntem lași, temători, indeciși.
În momentul în care ne vom vedea învingători, atunci, cu siguranță vom deveni învingători!

Oamenii care ne sunt alături, mai mereu îi vom găsi temători, reticenți, neîncrezători, lucruri care ne fac și pe noi să simțim la fel. Știu asta, pentru că am primit astfel de „sfaturi” de la cei în care îmi pusesem încrederea și speranțele. Acei oameni ne fac să ne...pierdem și să pierdem!
Pierdem încredere, pierdem bani, pierdem atitudine, pierdem TIMP!

Jeff Keller (în cartea „Atitudinea este totul” - carte pe care o recomand cu mare căldură - ) spune că timpul nu se pierde, ci se transformă în experiență, iar experiența e cea care ne modelează viitorul, dar mai ales JUDECATA!

„Ce trebuie să știu, pentru a ajunge acolo unde îmi doresc?
- Să știi să iei decizii bune.
- Și cum învăț asta?
- Prin experiență, experiență, experiență.
- Și cum câștig experiența?
- Prin decizii proaste, decizii proaste și iar decizii proaste.”

- John Maxwell -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu