miercuri, 26 martie 2014

Încetează să te mai minți!

1. Nu-ți mai petrece timpul cu oamenii nepotriviți!
Viața este mult prea scurtă, pentru a sta alături de oameni care te seacă, oameni care te fac să fii trist. Dacă cineva te va vrea în viața lui, cu siguranță îți va face loc; tu nu trebuie să te lupți pentru a obține un loc la „masa” lui.
Niciodată să nu insiști să introduci pe cineva în viața ta, iar acel cineva să nu dea doi bani pe tine.
Și ține minte: nu cei ce îți vor fi alături, atunci când îți va fi bine, ci aceia care îți vor fi alături, în cele mai grele momente; aceia sunt adevărații prieteni.

2. Nu mai fugi de problemele tale!
Înfruntă-le cu capul sus. Și nu, nu îți va fi ușor, pentru că nu există om, în lumea asta, care să fie capabil să-și rezolve toate problemele, fără cusur și cu nonșalanță. Noi nu suntem programați să ne rezolvăm instant problemele, pentru că nu așa am fost creați.
Defapt, suntem făcuți să ne supărăm, să fim triști, să suferim, să ne bâlbâim, să ne încâlcim și să cădem, pentru că acesta este adevăratul scop al vieții: să încercăm să facem față problemelor, să învățăm din greșeli, să ne adaptăm și să le rezolvăm treptat, pe rând și nu pe toate deodată.
Ceea ce vom învăța, din probleme și greșeli, comportamentul nostru și atitudinea noastră ne vor modela și ne vor transforma în oamenii care vom deveni.

3. Încetează să te mai minți!
Poți minți pe orice vrei din toată lumea asta, dar nu te poți minți pe tine. 
Viețile noastre se vor îmbunătăți doar atunci când ne vom asuma riscuri și, la primul semn de nesiguranță sau dificultate, ceea ce putem face este să fim sinceri și corecți cu noi înșine.

4. Oprește-te din a mai pune nevoile tale în plan secund! 
Cel mai dureros lucru este să te pierzi în procesul de a iubi pe cineva, peste măsură, uitând că și tu ești o persoană deosebită.
Da, ajută-i pe alții, ajută-ți semenii, dar ajută-te și pe tine însuți.
Dacă a existat vreodată un moment în care să-ți urmezi visele, pasiunile, inima și să faci ceva care contează cu adevărat pentru tine, acel moment este acum.

5. Încetează a mai fi ceea ce nu ești! 
Una dintre cele mai mari încercări, în viață, este să fii tu însuți, într-o lume care încearcă în mod constant, să te facă să fii ca toți ceilalți.
Mai mereu cineva va fi mai frumos decât tine, cineva va fi mai deștept decât tine, cineva va fi mai bogat decât tine, cineva va fi mai tânăr decât tine, dar ei nu vor fi... TU.
Nu te schimba, astfel încât oamenii să te placă, ci fii tu însuți, iar oamenii potriviți îl vor iubi și îl vor aprecia pe adevăratul TU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu